Sem Anne van Dijk

 
 

Sem Anne van Dijk (1998) wordt op een grijze maandagochtend geboren in Haarlem. Met een vader als theater-lichttechnicus en een moeder die werkt in de Stadsschouwburg Velsen, wordt Sem al vroeg in aanraking gebracht met theater. Door zijn grootouders Gerrit en Cilia van Dijk krijgt hij ook nog een grote interesse in (animatie)film. Inmiddels heeft hij zich ontpopt als schrijver.


In het voorjaar van 2014 speelt Sem mee in de jongerenproductie Starring #17: Midzomernachtsdroom van Toneelschuur Producties, onder de regie van Daria Bukvic. In dit project ontmoet hij de jonge filmmaker Simon Pruijn, waarmee hij verschillende filmprojecten opzet.


In hetzelfde jaar begint Sem bij jeugdtheaterschool Mamagaai in Heemstede. Hij zou daar tot 2016 in verschillende producties meespelen. Daarna werkte hij één seizoen bij de jeugdtheaterschool als tekstschrijver. In deze periode ging de door hem geschreven voorstelling Labyrinth in première.


Na zijn eindexamen op het Viertaal College te Amsterdam, wordt hij aangenomen bij de opleiding Writing for Performance aan de HKU. In de zomer van 2017 haalt hij zijn propedeuse.


Sem schrijft toneelteksten, scenario’s, en columns. In zijn vrije tijd speelt hij graag piano of gitaar en is hij vrijwilliger voor Plexat Heemstede. Daarnaast is Sem gepassioneerd supporter van voetbalclub Ajax en heeft hij een ongezonde obsessie voor David Bowie én de verhalen Harry Potter.


Opleiding
  1. -Viertaal College, Amsterdam (2011-2016)

  2. -Jeugdtheaterschool Mamagaai, Heemstede (2014-2016)

  3. -Writing for Performance, HKU (2016-heden) - propedeuse behaaldschrijven
  1. -S.O.S. - Seddle Pr. (film, 2014)

  2. -Hersenpan - Seddle Pr. (film, 2015)

  3. -Diverse blogs - Scholieren.com (columns, 2016)

  4. -Labyrinth - Mamagaai Pr.(toneel, 2017)acteren
  1. -Starring #17: Midzomernachtsdroom - Toneelschuur Pr. (toneel, 2014)

  2. -Hersenpan - Seddle Pr. (film, 2015)contact
E-mail:

semanne.vandijk@student.hku.nl

 

Biografie